Gerechten

Delen:

Menno Post, chefkok van restaurant Ron Blaauw Amsterdam, maakt een zomers gerecht van gebakken corvina met groenten uit de vrije natuur. Daarna maakt hij nog een verse ‘bermsla’ van dezelfde pluksessie.

Ingrediënten

corvina
daslook
venkelloof
gele en zilvere Amsterdamse uitjes
yuzu sap
kikoman sojasaus
verschillende bloemetjes

Kooktijd

30 minuten

Aantal personen

1 personen

Bereiding

Bak de vis op de huid in een klein beetje olie in een hete pan en bestrooi met wat peper en zout. Draai nog kort even om als de bovenkant nog net glazig is, en haal dan uit de pan.

Stoof de uitjes kort in de pan met wat yuzu sap. Breek de wortels van de daslook en snijd de babyvenkel van de venkelloof. Zet kort aan in de pan waar de vis net in zat, zodat de wortels iets warm zijn maar nog veel bite hebben. Blus af met wat kikoman sojasaus en een klein scheutje yuzu sap.
Leg het daslookblad even kort in de pan en laat aan beide kanten even mooi groen worden. Serveer de vis met het daslookblad, de gebakken daslookwortel en babyvenkel, de uitjes, wat uienpuree, daslookbloemen, venkelloof en vergeet-me-nietjes (of andere bloemen uiteraard, afhankelijk van het resultaat van je pluksessie). Gebruik het braadvocht van de vis als dressing.

Gerelateerde artikelen