Gerechten

Delen:

Jenny Loh en haar man Popo Fan waren de uitbaters van een wel een heel bijzonder restaurant. Asian Glories in Rotterdam was een thuishaven voor iedereen die van lekker eten houdt en er kwaliteit in weet te herkennen. Jenny was een van de allerhartelijkste gastvrouwen uit het métier, ze wist iedereen die in haar zaak kwam het gevoel van persoonlijke vriendschap te geven, terwijl Popo, haar man, in de keuken de stille kracht leverde die het restaurant jaar in jaar uit op een indrukwekkend kwaliteitsniveau hield.
Ik weet zeker dat de foto’s van Popo’s gerechten gekoesterd worden in de telefoons van menig cuisinier, want Asian Glories was (ook) een koksrestaurant.
In de keuken van Asian Glories maakte Popo alle ingrediënten zelf, zoals het deeg voor de gestoomde dim sum dat de meeste koks kant en klaar uit het diepvriesvak van de groothandel vissen. Zijn techniek deed niet onder voor die van collega’s met Michelinsterren en hij bediende zich ook met hetzelfde gemak van de topproducten uit de Franse keuken, waar Jenny feilloos de passende wijnen bij schonk.
De laatste tijd stond zoon Kevin naast zijn vader in de keuken, Jenny sprak met grote trots over hem. Ze had haar zoon in de keuken van Sergio Herman weten te krijgen voor een opleiding en die missie was glansrijk geslaagd.
Kevin verloor bij de ramp met de MH17 naast zijn beide ouders ook nog een grootmoeder. Hij heeft de twee zaken van zijn ouders (Asian Glories en Dim Daily) open gehouden en de kracht gevonden om zonder zijn twee wonder-ouders verder te gaan.
Bijgaand filmpje maakte ik in 2009 in (toen nog de oude) keuken van Asian Glories. Onderstaand het reept voor dimsum-deeg.

Ingrediënten

435 grambloem
80 + 40 gramaardappelzetmeel
enkele soeplepelskokend water
20 gramtapioca


Kooktijd

10 minuten

Bereiding

Meng de bloem met 80 gram aardappelzetmeel, combineer dit met een paar soeplepels kokend water, goed mengen en daarna de tapioca en 40 gram aardappelzetmeel toevoegen. Kneed het deeg met de hand en in bewaar in huishoudfolie. Draai rolletjes van het deeg, snijd daar een stukje van af en strijk dat met de platte kant van een met olie ingesmeerd hakmes tot een dun stukje deeg.

Gerelateerde artikelen