Gooise & Goudse moppen

Cees Holtkamp dist vergeten moppen op. Je komt ze nergens meer tegen: Goudse en Gooise moppen. Samen met zijn kleindochter […]

Het Rembrandtdiner

Onder de titel Hemels Rembrandt koken Joris Bijdendijk (chefkok van RIJKS Restaurant) en Luc Kusters (patron cuisinier van Bolenius Restaurant) […]

Meneer Wateetons maakt kombucha

Kombucha is een frisdrank op basis van gefermenteerde thee. Je kunt ‘m zelf thuis maken en hoe je dat doet […]

In memoriam John Halvemaan (1949-2019)

Op 5 februari 2019 overleed John Halvemaan. Vrienden en collega’s over de eigenzinnige cuisinier die de Hollandse nouvelle cuisine een […]

Ramen van Fuku Ramen in Amsterdam

Jakub Karchewski maakt in de keuken van zijn restaurant Fuku Ramen in Amsterdam een huisspecialiteit: Ramen met Baambrugs buikspek, Iberico […]

Maroeska Metz maakt uienbroodjes

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (en Heel Holland Bakt-finalist) Maroeska Metz maakt uienbrood. Een lekker bijgerecht en een handig artikel om in de diepvries […]

Sateh Kambing

Esther Gerlsma, chefkok van restaurant Tandjong Priok in Arum, maakt sateh kambing van jong bokkenvlees. Esther legt uit wanneer je […]