Noordzeekrab & kimchi

Rik Thesing, patron cuisinier van restaurant ACE in Amsterdam, maakt een sterwaardig gerecht van Noordzeekrab, knolselderij, Granny Smith appel, kimchi […]

Pindasaus of satésaus, de grote lekkermaker

Wie is er niet groot mee geworden? is een reclameslogan van Calvé pindakaas. Je zou hetzelfde kunnen vragen over pindasaus, […]

Cees & Stella sleutelen aan het Bonck-koekje

Banketbakker Cees Holtkamp jureerde een koekje dat geserveerd gaat worden in één van de musea van de Stichting Hendrick de […]

De Bretonse vissoep met rouille van restaurant Le Hollandais

Adriaan van Raab van Canstein, patron cuisinier van restaurant Le Hollandais in Amsterdam, maakt een Bretonse vissoep met rouille. Het […]

Bloemkool met kaassaus nieuwe stijl van Mari Maris

Mari Maris, auteur van  De Groentebijbel en andere kookboeken waarin groenten de hoofdrol spelen, maakt een eigen variant op bloemkool […]

Chocoladepudding met advocaatsaus maken

Veel van de chocolade die een professionele chocolatier verwerkt is van het soort dat zich vloeibaar laat maken en vervolgens […]

Meringues

Bereiding Verwarm de oven op 110 graden. Klop het eiwit stijf met het zout en meng er met de mixer […]