Toques & Clochers 2017

In Limoux in Zuidwest Frankrijk was Palmpasen 2017 voor de 29e keer het weekend van Toques & Clochers, de legendarische […]

Hertenkalf op de grill

Patron cuisinier René Brienen van restaurant Brienen Aan De Maas is een meester in klassieke keukentechnieken en hij heeft een […]

Amsterdam Coffee Festival 2016

Drie opmerkelijke koffiedranken op het Amsterdam Coffee Festival 2016: Kees Raat van Metropolitan Pastry Room introduceert vijf affogato’s, gelato in […]

Aspergecollege: asperges schillen (deel 2)

Het schillen en het noodzakelijke inkorten van asperges is een secuur werk. Wie een randje vergeet krijgt te maken met […]

Chinese hamburger

Emma de Thouars, auteur van het succesvolle kookboek Amazing Asia, maakt een Chinese hamburger, die nogal wat verschilt van het […]

Hamburgerbollen van briochebrood

Wat briochebrood zo lekker maakt is de toevoeging van melk, eieren en suiker. Edwin Klaasen, auteur van het standaardwerk over […]

De beste manier om biefstuk te ontdooien

Wie van vlees houdt heeft doorgaans een voorkeur voor vlees dat niet bevroren geweest is. Toch zijn er situaties waarin […]