De wangen van de slager

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]

De Wagyu Reuben sandwich van Slagerij De Leeuw

Over de exacte herkomst van de Reuben sandwich doen nogal wat legenden de ronde, maar het zou best eens kunnen […]

De Vleesbijbel

Demoslager Gertjan Kiers ontpopt zich als auteur en zijn debuut is een bijbel. Waarvan binnen een week na verschijning al […]

De vlammenkeuken van Nela op de Zuidas

Nela is een nieuw (september 2022) fine dining restaurant op de Zuidas in Amsterdam, waar men Poetin een loer draait […]

De vissoep van Merkelbach

Bereiding Geert maakt de soep hier met langoustinekoppen en gehakte kreeft (scharen en staart) en verschillende vissoorten (wijting, poon, zeeduivel) […]

De verschillende soorten bonen

In het jaar van de boon (2016) schrijft Joke Boon een boek en dat moet dus wel over bonen gaan. […]

De venkel van visrestaurant Barracuda

Barracuda is het grootste visrestauran van Amsterdam, dat dagelijks honderden gasten serveert. Vanaf het begin (2023) staat er een groentegerecht […]