De wangen van de slager Written by Ronald Hoeben, april 4th, 2015 De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]
De Wagyu Reuben sandwich van Slagerij De Leeuw Written by Ronald Hoeben, oktober 19th, 2018 Over de exacte herkomst van de Reuben sandwich doen nogal wat legenden de ronde, maar het zou best eens kunnen […]
De Vleesbijbel Written by Ronald Hoeben, april 6th, 2017 Demoslager Gertjan Kiers ontpopt zich als auteur en zijn debuut is een bijbel. Waarvan binnen een week na verschijning al […]
De vlammenkeuken van Nela op de Zuidas Written by Ronald Hoeben, september 9th, 2022 Nela is een nieuw (september 2022) fine dining restaurant op de Zuidas in Amsterdam, waar men Poetin een loer draait […]
De vissoep van Merkelbach Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Geert maakt de soep hier met langoustinekoppen en gehakte kreeft (scharen en staart) en verschillende vissoorten (wijting, poon, zeeduivel) […]
De verschillende soorten bonen Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2016 In het jaar van de boon (2016) schrijft Joke Boon een boek en dat moet dus wel over bonen gaan. […]
De venkel van visrestaurant Barracuda Written by Ronald Hoeben, september 19th, 2024 Barracuda is het grootste visrestauran van Amsterdam, dat dagelijks honderden gasten serveert. Vanaf het begin (2023) staat er een groentegerecht […]