Toques & Clochers 2017

In Limoux in Zuidwest Frankrijk was Palmpasen 2017 voor de 29e keer het weekend van Toques & Clochers, de legendarische […]

Yes! De smashburger!

Je zou het een oer-hamburger kunnen noemen: een burger waarvan het vlees platgedrukt wordt op de vlakke grillplaat. Maarten Pinxteren […]

Kookboekrecensie The Two Fat Ladies

Petra Possel recenseert voor Foodtube kookboeken. Nu komen er in Nederland per jaar meer nieuwe kookboeken uit dan er dagen […]

Wild: scharrelvlees van nature

Waarom horen we zoveel over scharrelvlees en zo weinig over wild, vraagt Peter Klosse van restaurant De Echoput zich af.

Joop Braakhekke 70, Le Garage 21

Op 11 april 2011 werd Joop Braakhekke 70, zijn restaurant Le Garage in Amsterdam vierde haar 21ste verjaardag. Voor Foodtube praatte […]

Gehaktballen: de Gooise bal!

Na de veelbekeken Jordanese gehaktbal heeft Keukenmeester René Ameling een gehaktbal gemaakt die in het Gooi hoge ogen gooit. De […]

Fazant met prei en paddenstoelen

Theus de Kok, befaamd wildspecialist en als zodanig al decennia verbonden aan de keuken van restaurant De Echoput*, braadt fazant […]