Paling met Mosterdijs

Door

Bereiding

  1. Maak het ijs,  Meng de eidooiers met het suiker en klop tot deze dik en blank wordt.  Verwarm de melk, melkpoeder en de vanillepeul zonder te laten koken tot ongeveer 70 graden. Giet de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers en de suiker. En giet dit mengsel weer terug in het pannetje en verhit al roerend weer terug tot 70°C. Koel terug tot circa 10 graden in de koeling of op ijs, en meng dan de mosterd erdoor. Draai er ijs van in een ijsmachine in circa 15-20 minuten. Schep over in een koude bak en laat verder opstijven in de vriezer. Heb je geen ijsmachine? Koop dan als alternatief een niet te zoet vanille ijs en meng er de hoeveelheid koude mosterd door. 
  2. Maak de paling crème, meng ale ingrediënten koud in een blender tot een crème. Breng op smaak met zout en peper en verfris met wat citroensap en rasp.
  3. Maak de dressing, prak de frambozen met de rode wijnazijn, honing en zout en peper, voeg daarna de olie en klop met een garde tot een emulsie
  4. Schik de creme de paling en de overige frambozen met de jonge blaadjes spinazie op het bord, schep er een bolletje ijs op en maak af met de framboos dressing

Kaas inpakken

Door

Herkenbaar luxe probleem. Je hebt een kaaspapiertje en een kaas. Maar hoe vouw je die net zo mooi als in de winkel? In de kaaswinkel gaat het meestal zo snel dat je niet niet precies ziet hoe het gedaan wordt. Betty Koster van Formagerie l’Amuse laat twee methoden zien. Een makkelijke methode én de beste methode om kaas in te pakken.

De lekkerste zomerse kazen

Door

Als je van alle kazen de fabrieksproducten en de nepkazen buiten beschouwing laat, hou je seizoensproducten over. Welke kaas is het lekkerst in de zomer? Wat is een typische zomerkaas? Dat weet Betty Koster van Fromagerie l’Amuse.

Wat kun je doen met Kweepeer?

Door
Ken uw kweepeer. Nadia Zerouali over wat je kunt doen met deze stevige steenvrucht die via de Turkse super een come back maakt in de Lage Landen.

Over Nadia en Merijn

Een van de prettigste aanwinsten in het boodschappencircuit is de bonte keten van ‘Midden-Oosterse of Arabische supermarkten’, die we vaak gemakshalve de ‘Turkse supers’ noemen. Ook al komt de winkelier in kwestie uit een van de andere landen rond de Midellandse Zee. Deze supermarkten voorzien in een grote behoefte en niet alleen omdat ze zo veel goedkoper zijn dan Marqt, Appie, Deen, Dirk en de overige bonusridders van het Hollandse kruideniersgilde.

In de Turkse super wordt de peterselie in gulle bossen verkocht, is er altijd verse munt voorradig, liggen de aubergines en paprika’s hoog opgetast.

Maar er is meer, véél meer. Op verzoek van Foodtube loodsen Nadia Zerouali en Merijn Tol ons langs de schappen van de Midden-Oosterse supermarkten om het assortiment te ontraadselen. Welkom in de wereld van loquat, sucukworst, Kadayfideeg en tulum.

Nadia Zerouali en Merijn Tol zijn specialisten op het gebied van de Arabische keuken. Ze zijn bekend van TV. Hun boek Arabia bij je thuis (ook vertaald in Engels) werd  genomineerd als Kookboek van het Jaar, Nadia Zerouali won de Gouden Garde voor haar boek Melk en Dadels, waarin ze 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders onthulde. Andere boeken van hun hand zijn: VIVA ArabiaArabia, Bismilla Arabia. En het volgende boek met zoete recepten kun je nu al reserveren Een Druppel Rozenwater (verwacht in oktober).

Nadia en Merijn hebben ook een eigen (virtuele) winkel met Arabische lekkernijen samen met Vanilla Venture: de Nadia en Merijn Souq.

Tulum, kaas in een pot. Merijn Tol legt uit waarom het prettig is om altijd een pot Tulum in je ijskast paraat te hebben. De kaas is erg veelzijdig, lang houdbaar en ideaal voor bijvoorbeeld pasta, eiergerechten, geroosterde groenten en soepen.

culinaire video’s & recepten

Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse Nieuwsbrief

Iedere week nieuwe video’s en meer