De keuken van Chris Naylor

De Britse cuisinier Chris Naylor werd in 2005 door Albert Roux naar Amsterdam gehaald om het keukenteam van The Grand […]

De Kerst(gehakt)bal van kalkoen

In zijn gehaktballen-serie, waarin René Ameling ons al de Jordanese, de Gooise en de Blauwer bal serveerde, overtreft de keukenmeester […]

De kappertjes van De Kas

Bereiding Pluk de onrijpe zaden van de oostindische kers en zet in een weckpot een nacht op ruim zout. Was […]

De kalfsniertjes in mosterdsaus van John Fagel

Ben van Geelen, ooit leerling van de legendarische John Fagel (1930-2010), maakt de kalfsniertjes met mosterdsaus zoals Fagel hem dat […]

De île flottante van Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam heeft een aantal Franse klassiekers op de kaart. Een voorbeeld daarvan is île flottant, een drijvend […]

De Ierse biefstuk

Net als bijvoorbeeld in Wales ziet men ook te Ierland gras als zo’n beetje het belangrijkste lokale product. Het is […]

De ideale bakplaat

Cees Holtkamp verlaagt graag de drempel tot de patisserie. Hij is dan ook geen man van dure spullen en geavanceerde […]