Hoe eet je een tompoes of tompouce?

Hoe je het woord tompoes spelt kun je over redetwisten. Strikt genomen is Tom Poes en stripfiguur en is een […]

Moordenaarsspaghetti: Spaghetti all’assassino

In de keuken van restaurant Toscanini in Amsterdam maken oprichter/eigenaaar Maud Moody en chefkok/eigenaar Leonardo Pacenti een ‘moordenaarsspaghetti’: spaghetti all’assassino. […]

De steak tartare van Brasserie Van Baerle

Temidden van een stormachtig uitdijend arsenaal van hoofdstedelijke restaurants behoort Brasserie van Baerle (anno 1980!) tot de Amsterdamse klassiekers. Uiteraard […]

Pommes Pont Neuf

Zowel de Belgen als de Fransen claimen het geestelijk vaderschap van patates frites als street food. Het moet in elk […]

Tasty Talent

Is de keuken jouw domein? Ben je iemand die zijn vrienden elke keer weer culinair verrast? Meld je dan nu […]

Taiko Fried Chicken

Op de gefrituurde producten van Kentucky Fried Chicken valt van alles af te dingen, maar er is met succes decennia […]

’s Werelds simpelste appeltaart

Nergens anders in de keuken luistert het zo nauw met mengverhoudingen, temperaturen en baktijden als in de patisserie. Geen wonder […]