De eeuw van De Leeuw

In de laatste drie decennia van de vorige eeuw kreeg de Nederlandse gastronomie uit onvermoede hoek een impuls. In de […]

De eetbare kabeljauwkop

Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]

De eerste asperges!

Er is weliswaar een officiële startdatum van het aspergeseizoen (14 april), maar de witte goudkoorts loopt al veel eerder op. […]

De éclair van Maris Piper

In de keuken van Maris Piper, de Amsterdamse high class brasserie van Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke […]

De crème brûlée van Le Garage

Op de dessertkaar van restaurant Le Garage in Amsterdam prijkt een aantal Franse klassiekers. Crème brûlée bijvoorbeeld. Een koude vanillecrème […]

De citroenmeringue taart van Holtkamp

Banketbakker Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter een iconische taart uit het Holtkamp-assirtiment: de citroen meringue taart. Die gaat […]

De cauliflower wings van Cannibale Royale

In de keuken van de restaurantketen Cannibale Royale wordt niet uitsluitend vlees verwerkt. Als vegetarische optie is er een bloemkoolsteak […]