De eeuw van De Leeuw Written by Ronald Hoeben, oktober 26th, 2023 In de laatste drie decennia van de vorige eeuw kreeg de Nederlandse gastronomie uit onvermoede hoek een impuls. In de […]
De eetbare kabeljauwkop Written by Ronald Hoeben, augustus 13th, 2021 Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]
De eerste asperges! Written by Ronald Hoeben, maart 28th, 2016 Er is weliswaar een officiële startdatum van het aspergeseizoen (14 april), maar de witte goudkoorts loopt al veel eerder op. […]
De éclair van Maris Piper Written by Ronald Hoeben, september 8th, 2018 In de keuken van Maris Piper, de Amsterdamse high class brasserie van Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke […]
De crème brûlée van Le Garage Written by Ronald Hoeben, september 7th, 2017 Op de dessertkaar van restaurant Le Garage in Amsterdam prijkt een aantal Franse klassiekers. Crème brûlée bijvoorbeeld. Een koude vanillecrème […]
De citroenmeringue taart van Holtkamp Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2021 Banketbakker Cees Holtkamp maakt samen met zijn kleindochter een iconische taart uit het Holtkamp-assirtiment: de citroen meringue taart. Die gaat […]
De cauliflower wings van Cannibale Royale Written by Ronald Hoeben, maart 20th, 2025 In de keuken van de restaurantketen Cannibale Royale wordt niet uitsluitend vlees verwerkt. Als vegetarische optie is er een bloemkoolsteak […]