Citroensuiker & vanillesuiker

Bereiding Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. De citroen kun je in de koelkast bewaren. Voeg […]

Citroensorbet

Bereiding: Doe ongeveer 2 deciliter water in een pannetje en laat dit aan de kook komen met half theelepeltje zout. […]

Citroenbonen met radicchio

Er is op bonen weinig af te dingen: ze zijn voedzaam, goedkoop en zeer lang houdbaar. Bloeme Burema schreef er […]

Circulair restaurant de Kaskantine

Tussen Amsterdam en Haarlem staat het circulaire mini-restaurant van Menno Houtstra, de Kaskantine. Eyecatcher in de zaak is de met eigen […]

Chuck (rundernek) versnijden tot eye log en Denver steak.

Een koe laat zich op verschillende manieren versnijden. Gertjan Kiers toont een paar Amerikaanse cuts die in Nederland (nog) ongebruikelijk […]

Choemoes (alias hummus), the real stuff

Jigal Krant (auteur van TLV, het prijswinnende kookboek over de keuken van Tel Aviv) maakt choemoes en rekent af met […]

Chocoladepudding met advocaatsaus maken

Veel van de chocolade die een professionele chocolatier verwerkt is van het soort dat zich vloeibaar laat maken en vervolgens […]