Bread and Butter pudding

In de keuken van het Amsterdamse Spaanse restaurant Centra (anno 1947) metselde chef de cuisine Tim van Grootheest wekelijks een […]

Vijgen

In de Turkse super vind je niet alleen een enorm assortiment van gedroogd fruit, maar ook kisten vol verse verrukkingen. […]

Clover Club Cocktail

Mads Voorhoeve blaast een klassieke cocktail nieuw leven in: de Clover Club Cocktail. Deze cocktail bestaat uit gin, vers citroensap, […]

Octopussalade

Bereiding Schil de aardappels en snijd ze zo’n drie keer doormidden. Doe ze in een steelpan met koud water en […]

Frituurcollege van Keukenmeester Ameling

In een compleet college behandelt keukenmeester René Ameling alle aspecten van het frituren

Zuurkool maken

Er is nauwelijks een troostrijker wintergerecht te bedenken dan zuurkool à l’Alsacienne: een uitbundig bord waarop zuurkool het vehikel is […]

Spaghetti met tuinbonen

Groentengodin Mari Maris, auteur van (o.v.a.) De Groentebijbel popte up in de Foodtube keuken om er een monument op te […]