Famous hotdogs in Sydney

Monumentale uitspanningen met een culinair karakter zijn doorgaans gefundeerde stenen bouwsels, maar er zijn ook pleisterplaatsen van lager architectonisch allooi […]

De kunst van het pocheren

Keukenmeester René Ameling behandelt een klassieke techniek die sous vide bereidingen kan vervangen of overbodig maken: pocheren. René neemt de […]

Panna cotta

Kunstenaar/ontwerper (en Heel Holland Bakt finalist) Maroeska Metz maakt panna cotta met vanille. Dit is het recept: Per persoon 1 […]

Merijn Tol maakt Labneh met gebakken koriander uit Beiroet

Uit haar kookboek Beiroet, waarin ze haar liefde voor de Libanese keken belijdt, maakt Merijn Tol labneh met een ongebruikelijke […]

Manoella Boeffara kookt in restaurant RIJKS*

Vlak voor de Corona uitbraak had Joris Bijdendijk, executive chef van restaurant RIJKS (1 Michelinster) Manoella Buffara op werkbezoek. Zij […]

Zo worden AGA fornuizen gemaakt

Gietijzeren AGA fornuizen zijn een begrip onder kookliefhebbers. Het principe van een enkele warmtebron die meerdere ovens en kookplaten verwarmt […]

Paindemie, een unieke snack-ervaring

Guillaume de Beer, samen met twee anderen patron cuisinier van de Breda Group (o.a. Maris Piper, Restaurant Breda) bedacht tijdens […]