Gerechten

Delen:

Kunstenaar/ontwerper (en Heel Holland Bakt finalist) Maroeska Metz maakt panna cotta met vanille.

Dit is het recept:

Per persoon 1 dl slagroom
1 blaadje gelatine
10 gram suiker
1/2 theelepel vanillesuiker
Of 1 stokje per 5 dl( uitschrapen)
De gelatine in koud water wegzetten.

De slagroom met stokje of vanillesuiker tegen de kook aan verwarmen.

Gebruik je vanillesuiker, dan kun je meteen van het vuur af de uitgeknepen gelatine oplossen en de panna cotta in de vormpjes gieten.

Bij gebruik van een heel stokje: het stokje doormidden snijden en circa 15 minuten in de room laten trekken, dan het stokje eruit halen en met een mesje het merg eruit schrapen en terug doen in de room.

Van het vuur af de uitgeknepen gelatine erdoor doen, in vormpjes gieten en laten opstijven.

Vormpjes storten na ze even in warm water te hebben gedipt.

Een vruchtensaus maken door bijvoorbeeld aardbeien/bramen/frambozen in een hoge beker met suiker naar smaak met de staafmixer tot één vloeibare saus draaien.

 

Gerelateerde artikelen