Friese dumkes

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit Jonah Freuds boek ‘Koekje‘ Friese dumkes. Eind 2020 is van De […]

Tompouce maken met Cees Holtkamp

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp tompouces. Ze gebruiken daarvoor zelfgemaakt bladerdeeg, maar Cees laat […]

Welke kaas gebruik je in een salade?

Lang niet alle kaas is geschikt om op de sla te gebruiken. Welke soorten wel? Betty Koster van Fromagerie l’Amuse […]

Rundvlees bouillon maken

Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken […]

Dapeppa bierbrood

Bier en brood zijn familie van elkaar. Allebei gemaakt van graan en allebei met gist. Niet zo verwonderlijk dus dat […]

Kwaliteit van Haring

Hoe nieuw is de nieuwe haring eigenlijk? In elk geval niet spatvers, ze zijn -net als alle haringen- al ingevroren […]

Bouchée a la Reine: het bladerdeeg

Voor het stressvrije Kerstdiner van Foodtube maakte keukenmeester René Ameling een klassieker: Bouchée à la Reine, een heerlijk kippenpasteitje. In […]