Cees & Stella maken amandelbroodjes Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2022 Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een banketbakkersklassieker: amandelbroodjes. Zowel Cees als Stella proberen een nieuwe variant, uiteraard […]
Brood bakken (deel 5 van 6): opbollen en voorrijs Written by eheroes, maart 17th, 2015 In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]
De Oosterscheldekreeft Written by eheroes, december 8th, 2014 Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]
Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video) Written by Ronald Hoeben, december 27th, 2023 Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]
Kippenbouillon maken Written by Ronald Hoeben, februari 5th, 2021 Keukenmeester René Ameling maakt een breed inzetbaar ingrediënt: kippenbouillon. Die kun je gebruiken als basis voor soepen of sauzen en […]
In memoriam Joop Witteveen 1928-2016 Written by Ronald Hoeben, juni 19th, 2016 Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]
Falafel (deel 5 van 5, slot): het complete broodje samenstellen Written by Ronald Hoeben, oktober 23rd, 2020 Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]