Cees & Stella maken amandelbroodjes

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een banketbakkersklassieker: amandelbroodjes. Zowel Cees als Stella proberen een nieuwe variant, uiteraard […]

Brood bakken (deel 5 van 6): opbollen en voorrijs

In een complete masterclass laat Edwin Klaasen van Desemenzo zien hoe hij een ‘Woeste Knoest’ bakt, een brood van de […]

De Oosterscheldekreeft

Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]

Het nieuwe oliebollen recept van Cees Holtkamp (korte video)

Kortere versie van de masterclass oliebollen met soezenbeslag bakken. Dit recept staat (nog) niet in Holtkamps boek De Banketbakker, maar […]

Kippenbouillon maken

Keukenmeester René Ameling maakt een breed inzetbaar ingrediënt: kippenbouillon. Die kun je gebruiken als basis voor soepen of sauzen en […]

In memoriam Joop Witteveen 1928-2016

Op 13 juni 2016 overleed culinair bibliograaf en verzamelaar Joop Witteveen. Met zijn partner Bart Cuperus schreef Witteveen een belangrijk […]

Falafel (deel 5 van 5, slot): het complete broodje samenstellen

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]