American pancakes

Terwijl Hollandse pannenkoeken en Franse crêpes groot en dun moeten zijn, horen American pancakes dik en fluffy te wezen. Ze […]

Americain van tomaten

Tomas Bron, chef de cuisine en co-patron van restaurant Zoldering in Amsterdam, maakt een snack die in het restaurant in […]

Amba, de onmisbare saus uit de keuken van Tel Aviv

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken en een reisgids over de keuken van Tel Aviv, leert ons hoe je amba […]

Amba, betoverende saus uit het Midden Oosten

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken over de keuken en de smaken van Tel Aviv, laat zien hoe je amba […]

Amandelspijs

Veel amandelspijs bevat geen of amper amandelen, maar wel witte bonen en veel smaakstoffen. Dat geldt uiteraard niet voor de […]

Amandelkrullen (tuiles)

‘Tuile’ is Frans voor dakpan, maar het is ook een elegant, dun, gebogen koekje dat in Nederland als amandelkrul door […]

Amandelcollege

Amandelen vormen een belangrijke grondstof voor de banketbakkerij. Voor amandelspijs, marsepein en als geschaafde amandelen voor decoratie. De meeste amandelen […]