Desemstarter voor zuurdesembrood maken

Voor het bakken van een zuurdesembrood heb je een desemstarter nodig. Die maak je zelf heel eenvoudig, het kost je […]

Paddenstoelen hunten

Edwin Florès is gespecialiseerd in wilde planten, met de nadruk op paddenstoelen. Een paar jaar geleden begon hij met het […]

Kip in runderblaas

In de keuken van Restaurant Lute in Ouderkerk maken Peter Lute en Alain Caron een gerecht uit de klassieke Franse […]

Geitenkaas

De Franse geitenkazen zijn wereldberoemd, maar de Nederlandse geitenkazen krijgen ook een steeds groter publiek. Betty Koster van Kaashandel l’Amuse […]

Masterclass erwtensoep/snert

Worstmaker Samuel Levie (van Brandt & Levie) geeft een complete masterclass erwtensoep maken. Hij liet zich ooit over het onderwerp […]

De eerste asperges!

Er is weliswaar een officiële startdatum van het aspergeseizoen (14 april), maar de witte goudkoorts loopt al veel eerder op. […]

Runderhart op de barbecue

Het orgaanvlees, bij slagers bekend als vlees van het vijfde kwartier, laat zich verdelen in de zachte stukken zoals lever, […]