Alles over vanillestokjes

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz heeft Leoncien de Geus op bezoek. Leonciens importeert de vanille die haar familie verbouwt op Madagascar. Zij […]

Alles over Japanse keukenmessen

Onno de Weerd verruilde zijn carrière aan het fornuis voor het niche-bestaan als Japanse messenspecialist met een winkel in de […]

Alice Waters dineert bij restaurant Marius

In zijn restaurant Marius (Amsterdam) ontving Kees Elfring zijn bazin van weleer: Alice Waters, kokkin en oprichtster van restaurant Chez […]

Ajam Bamboe

Bereidingswijze Bak de Ketoembar korreltjes en Pecan noten (Kemiri) in de koekenpan op een laag vuur  zonder olie tot het […]

Airfryer test: Philips vs. Tefal

Foodtube vergelijkt de twee meest verkochte airfryers. Tefal en Philips zijn de pioniers van het airfryen, het luchtfrituren. Inmiddels zijn […]

Aïoli

Uit haar boek GROENTEN (met zo’n 800 groentenrecepten) maakt Mari Maris een klassieke lekkermaker: aïoli. Ze doet dat met een […]

Affineur Pierre Gay, Meilleur Ouvrier de France

In Annecy in de Haute Savoie liep ik tegen Pierre Gay op, een dolgelukkige kaasaffineur, die in mei was toegetreden […]