Gerechten

Delen:

Pipiet Fardiman is een veelzijdige Indonesische kokkin.  Ze is private chef voor Digimo Media en Pepperminds International en ze geeft drukbezochte gastlessen op het ROC van Amsterdam. In deze video maakt Pipiet een fraai gerecht voor op de barbecue: kip in bamboe en bananenblad.

Dit is het recept:

Ingrediënten

500 gramkippendijfilet
3 stuksbanaan sjalotten (bawang merah sumenep)-gemalen
2 teentjesverse knoflook (bawang putih)-gemalen
5 gramverse kukurma (Kunyit) of 5 gram Kukurma blad
5 stukspecan noten (Candle nuts of Kemiri)
1 eetlepelkoriander (Ketumbar)
3 stukscitroenblad (Daun jeruk)
1citroengras (Sereh)
1 theelepeljintan
1 theelepelzout (Garam)
1/2 theelepelpeper (Merica)
1 stukrode peper (Cabe merah)
1 theelepelsuiker (Gula)
5 gramkunci

Kooktijd

45 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereidingswijze

Bak de Ketoembar korreltjes en Pecan noten (Kemiri) in de koekenpan op een laag vuur  zonder olie tot het een beetje bruin en lekkere geur krijgt. Verzamel alle ingrediënten zoals de banaansjalotten, knoflook, kukurma, kunci, rode peper, kemiri, jintan en de gebrande Ketoembar maak dit fijn in de vijzel.Daarna de kip dij filet marineren met de gemalen kruiden, voeg zout, peper, suiker, citroengras en citroenblad toe. Rol hierna de kip in het bananen blad. Strak op rollen zodat alles goed in de bamboe past. Pak een halve bamboe schaal en leg de rol er in. Sluit dit af met de andere lege  bamboe schaal. Bind met een ijzerdraad de twee halve schalen aan elkaar. Leg de bamboe op de BBQ, grill of “Green Egg”. Met een “Green Egg” op een temperatuur van ca 175 graden is een tijd van 20-25 minuten voldoende.

Af en toe even de bamboe omdraaien.

Let op: gebruik altijd handschonen

TIPS :
De kipdijfilets kunnen ook in blokjes gesneden worden
Deze gerechten met bamboe kunnen ook met Briani rijst of nasi bakar gemaakt worden. Ze worden zowel ’s zomers als ’s winters geserveerd.

Gerelateerde artikelen