Vegan burgers van biet of wortel

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz beet zich vast in het concept van de vegan burger. Anders dan bij de vertrouwde hamburger is […]

Vegan bitterkoekjes

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz maakt vegan bitterkoekjes. Bitterkoekjes waren van huis uit al vegetarisch, deze zijn ook nog veganistisch. Het recept […]

Varkensterrine van Le Garage

Op de kaart van restaurant Le Garage prijkt een aantal Franse klassiekers. Eén ervan is een terrine van telkens wisselende […]

Varkensrollade recept

Keukenmeester René Ameling, docent van ROC Amsterdam, braiseert (garen met deksel op de pan) een varkensfiletrollade met groenten en aardappel. […]

Varkensrack uitsnijden

Demoslager Gertjan Kiers snijdt een varkensrack uit. Noem het een pork rack of een varkenskarbonade aan een stuk. Een plak […]

Varkenskop vullen

Paul Hartering (chef de cuisine van restaurant Gerbr. Hartering) en Floris Brester (charcutier van De Pasteibakkerij) zijn bezig met het […]

Vanja en Titi maken sateh lilit & sambal matah

Twee specialisten in één keuken: Titi Waber en Vanja van der Leeden. Vanja schreef het prijswinnende kookboek INDOROCK, waarin ze […]