Vanillesoufflé van Cees Holtkamp

Samen  met zijn kleindochter Stella maakt banketbakker Cees Holtkamp een vanillesoufflé. Doorgaans zijn soufflé’s hartig, maar deze is dus zoet. […]

Vanglap, wat is het?

De vanglap is een even omvangrijk als bewerkelijk stuk rundvlees. Gertjan Kiers beent het gevaarte uit en haalt er diverse […]

Valencia a/d Dommel

In zijn restaurant Zarzo* ontvangt patron cuisinier Adrian Zarzo een collega uit zijn geboortestad Valencia: Begoña Rodrigo, die zelf ook […]

Utrechtse sprits

Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp Utrechtse sprits zoals die ook terug te vinden is in het boek […]

Urban farming, bijenkorf op je dak

Op het dak van Restaurant Vermeer* in Amsterdam heeft chefkok Chris Naylor een bijenkorf.

Uitsmijter bakken

Het onaantrekkelijke van een uitsmijter (2 eieren met ham, kaas op spek op zompige boterhammen) is de drassigheid van het […]

Uitbenen paaslam: Lamszadelrollade

In de slagerij van Chateaubriand in Heemstede beent Meesterslager Johan van Uden een paaslam uit om er een lamszadelrollade van […]