Recept oesters van Nam Kee

Zonder het gelijknamige boek van Kees van Beijnum en de daarop gebaseerde film was de roem van de oesters van […]

Recensie: De Herenkookclub

Deze keer belicht Petra Possel een recente verschijning, De Herenkookclub door Tom Kellerhuis. Petra kent de auteur van haver tot […]

Razendsnel knoflook pellen

Niven Kunz leert ons een kunstje om een hele bol knoflook snel op te delen in gepelde knoflooktenen.

Ravioli/tortelli maken

Fabio Antonini is patron cuisinier van Slow Food restaurant Pianeta Terra in Amsterdam. Het restaurant staat sinds kort in de […]

Rauwe mossel

Net als er liefhebbers zijn die liever krab dan kreeft eten, zijn er ook mensen die een rauwe mossel prefereren […]

Ratatouille van Mari Maris

Groentengodin Mari Maris, auteur van de succesvolle Groentebijbel, maakt een traditioneel Provencaals gerecht dat vaak een bijgerecht is: ratatouille. Het […]

Ramen van Fuku Ramen in Amsterdam

Jakub Karchewski maakt in de keuken van zijn restaurant Fuku Ramen in Amsterdam een huisspecialiteit: Ramen met Baambrugs buikspek, Iberico […]