Jus de veau maken

Keukenmeester René Ameling maakt van 3 kilo kalfsbotten een kalfsjus waarmee je maandenlang de heerlijkste sauzen kunt maken, door je […]

Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart

Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]

Kwaliteit van Haring

Hoe nieuw is de nieuwe haring eigenlijk? In elk geval niet spatvers, ze zijn -net als alle haringen- al ingevroren […]

Tomatensaus voor de dappere kok

BENODIGDHEDEN staafmixer (optioneel) INGREDIENTEN 50 ml olijfolie 1 ui, gesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngehakt 1 wortel, grof gehakt 2 stengels […]

Boeuf Bourguignon recept

Bereiding Snij het vlees in blokjes. Pel de ui. Snij de ui grof. Laat de olie heet worden in een […]

Uientaart-sjalottentaart van Mari Maris

Uit haar boek A la Minute maakt groentengodin Mari Maris een uientaart van bladerdeeg, uien en sjalotten. Hartverwarmend en simpel […]

Slagroomtruffels maken

De slagroomtruffel is een banketbakkersklassieker, maar wie maakt ‘m nog zoals het hoort? U raadt het al: Cees Holtkamp natuurlijk. […]