Olijvencollege, plukken en verwerking Written by eheroes, maart 18th, 2015 De olijfolie kolkt door ons dagelijks eten, in het restaurant heeft het oliesoppen het stokbrood-en-boter vervangen en het lijkt soms […]
Focaccia, Tel Aviv style Written by Ronald Hoeben, december 3rd, 2021 Na TLV, het succesvolle kookboek over de keuken van Tel Aviv, komt Jigal Krant met een vegan versie: Land zonder […]
Confit de canard Written by Ronald Hoeben, augustus 30th, 2019 Confit de canard, de in eendenvet geconfijte bouten van de eend, is een troostrijk gerecht dat zich gemakkelijk laat bewaren. […]
De onweerstaanbare chocoladeplak van Cees & Stella Written by Ronald Hoeben, november 20th, 2020 Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken […]
Wildpaté Written by , december 17th, 2015 Meesterkok Theo van Rensch, docent van de Sterklas op ROC Amsterdam, maakt een wildpaté van haas. Hoewel paté in wezen […]
Aardappelsalade Written by Ronald Hoeben, januari 23rd, 2017 Bart van Berkel (Masterchefwinnaar 2014) maakt een aardappelsalade-met-een-bite. Met uitgebakken spekjes voor de bite en azijn van Tromp & Rueb […]
Coq au Vin (deel 2 van 2, slot): marineren, bakken, stoven en opdienen Written by Ronald Hoeben, april 20th, 2018 Eind 2018 sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan […]