Stella’s Hawaïaanse bananencake

Na bijna een jaar in de VS  is Stella terug in de keuken van haar opa Cees Holtkamp en ze […]

Stamppot Goreng

Bereiding Schil de aardappel en zet met water op het vuur en kook gaar. Snijd de knoflook fijn. Snijd de […]

Kookboekrecensie: Culture Cuisine Cooking

Petra Possel verdiept zich in het lijvig en fraai uitgevoerd kookboek Culture Cuisine Cooking van de hand van Siu Ling […]

Kaasjavaantjes van Cees Holtkamp

Bij Patisserie Holtkamp zijn kaasjavaantjes de meest gewilde zoute koekjes. Samen met zijn kleindochter Stella laat Cees Holtkamp zien hoe […]

Geroosterde aubergine

Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, […]

Schroefdop vs. Kurk

Met de introductie van de schroefdop op de wijnfles is de sommelier beroofd van zijn kurkentrekker-ceremonie. Daar is gelukkig iets […]

Captains Dinner 2.0

Luc Kusters, patron cuisinier van Bolenius Restaurant* laat zich inspireren door de smaken van het klassieke Captains Dinner. Hij maakt […]