Eten

Delen:

Michel Rekers is Wereldkampioen Stamppot maken 2015. Exclusief voor Foodtube geeft hij het recept van zijn winnende stamppot Goreng.

Ingrediënten

1 kgkruimige aardappelen
2 teentjesknoflook
100 gramsjalot
100 gramtaugé
1prei (dik)
300 grampaksoi
1rode paprika
100 grambamboe
6 eetlepelsolie
1 dlmelk
10 gramroomboter
12wontons van Chinese kool
4 dlzoet zure saus
chips van gebakken banaan

5 spices mix
1 tlkoriander (gedroogd)
1 tlkomijn (gedroogd)
1 tlkurkum (gedroogd)
1 tlkardemon (gedroogd)
1 tlchili (gedroogd)

Kooktijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

  • Schil de aardappel en zet met water op het vuur en kook gaar.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de sjalot, prei, paprika en paksoi op het juiste formaat.
  • Doe de olijfolie in de koekenpan en zet de knoflook met de sjalot aan tot de sjalotjes glazig zijn.
  • Voeg de prei en paksoi toe aan de pan en wok even. Voeg dan de paprika en bamboe toe.
  • Voeg alle gedroogde kruiden toe en wok weer even door.
  • Voeg de taugé toe, wok even door en haal de pan van het vuur.
  • Giet de gare aardappelen af en stamp tot puree met de stamper.
  • Voeg de gewokte groenten toe en roer alles luchtig door.
  • Voeg een klontje boter toe en melk naar gewenste dikte.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Maak je zoet sure saus en houd op laag pitje warm.
  • Frituur de wontons en laat uitlekken.
  • Warm je stamppot even door en serveer met de wontons enzoetzure saus en garneer met de bananen chips.
Gerelateerde artikelen