Classic Salade Niçoise

Mari Maris, auteur van de succesvolle Groentebijbel en een reeks van andere kookboeken in de groentensfeer, maakt een klassieke Salade […]

Kokosmakronen bakken

BENODIGDHEDEN bakpapier INGREDIENTEN 200 g gemalen kokos 100 g lichtbruine basterdsuiker 100 g rietsuiker 100 g eiwit (van 3 M-eieren) […]

Het Rembrandtdiner

Onder de titel Hemels Rembrandt koken Joris Bijdendijk (chefkok van RIJKS Restaurant) en Luc Kusters (patron cuisinier van Bolenius Restaurant) […]

Omelet

Bereiding Voeg de eieren, het scheutje room, het scheutje water, peper en zout bij elkaar in een kom. Roer de […]

Ossobuco maken

Voor ossobuco worden er plakken gezaagd van de kalfsschenkel (jarret de veau) met het bot erin. Zo blijft er in […]

Truffelcollege van Maroeska Metz

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur (èn Heel Holland Bakt finalist) Maroeska Metz heeft uit Italië een zending van twee soorten truffel gekregen. Hoe herken […]

Sushi college 3 (slot): nigiri sushi maken

Fotograaf Oof Verschuren verdiepte zich jarenlang in de wereld van de sushi tot hij genoeg wist om er een boek […]