Eten

Delen:

BENODIGDHEDEN

  • bakpapier

INGREDIENTEN

  • 200 g gemalen kokos
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g eiwit (van 3 M-eieren)
  • 2 g zout
  • 125 g pure chocolade

WERKWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C conventioneel of 155 °C hetelucht.
  2. Meng kokos, basterd-, rietsuiker, eiwitten en zout in een kom en verhit, al roerend, au bain-marie (met de kom op een pan heet water) tot 55° C.
  3. Verdeel het mengsel met een natte ijslepel (4 cm) in bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de kokosmakronen in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Trek de makronen met het bakpapier voorzichtig op een koelrekje en laat afkoelen.
  6. Verdeel de chocola in kleine blokjes en smelt au bain-marie in een diepe smalle kom. Doop de makronen één voor één in de chocolade en hou ze vast aan de onderkant. Laat ze afkoelen en opstijven op een rooster.

Bron: kokenmetkennis.nl

Gerelateerde artikelen