Moshik Roth revisited

Met zijn laboratoriumtechnieken verwierf hij zich tien jaar geleden in Overveen een reputatie als ‘de Hollandse Ferran Adria’. Inmiddels is […]

Moscovische Tulband

Bereiding Verwarm de oven op 175 graden. Zeef de bloem en vermeng met de maïzena en het zout. Snij de […]

Morilles met beurre blanc saus

Joris Bijdendijk (chef de cuisine van de restaurants Rijks* en Wils*) schreef Chez Bijdendijk, een kookboek waarin hij de lezer […]

Moorkoppen masterclass

Cees en Stella werpen zich op een klassiek Hollands gebakje: de moorkop. Je vindt het recept hieronder, maar het staat […]

Moordenaarsspaghetti: Spaghetti all’assassino

In de keuken van restaurant Toscanini in Amsterdam maken oprichter/eigenaaar Maud Moody en chefkok/eigenaar Leonardo Pacenti een ‘moordenaarsspaghetti’: spaghetti all’assassino. […]

Molle Pleun, leven en dood van een 18-jarige koe

In de documentaire Cow van Andrea Arnold gaat het over het korte, overvolle leven van een melkkoe. De meeste koeien […]

Molasse

Molasse is suiker die uit fruit gewonnen is. Je vindt het spul in potjes in de Middenoosterse supermarkt. Merijn Tol […]