Moshik Roth revisited Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2018 Met zijn laboratoriumtechnieken verwierf hij zich tien jaar geleden in Overveen een reputatie als ‘de Hollandse Ferran Adria’. Inmiddels is […]
Moscovische Tulband Written by eheroes, december 9th, 2014 Bereiding Verwarm de oven op 175 graden. Zeef de bloem en vermeng met de maïzena en het zout. Snij de […]
Morilles met beurre blanc saus Written by Ronald Hoeben, juli 15th, 2024 Joris Bijdendijk (chef de cuisine van de restaurants Rijks* en Wils*) schreef Chez Bijdendijk, een kookboek waarin hij de lezer […]
Moorkoppen masterclass Written by Ronald Hoeben, juni 11th, 2022 Cees en Stella werpen zich op een klassiek Hollands gebakje: de moorkop. Je vindt het recept hieronder, maar het staat […]
Moordenaarsspaghetti: Spaghetti all’assassino Written by Ronald Hoeben, februari 15th, 2024 In de keuken van restaurant Toscanini in Amsterdam maken oprichter/eigenaaar Maud Moody en chefkok/eigenaar Leonardo Pacenti een ‘moordenaarsspaghetti’: spaghetti all’assassino. […]
Molle Pleun, leven en dood van een 18-jarige koe Written by Ronald Hoeben, november 26th, 2021 In de documentaire Cow van Andrea Arnold gaat het over het korte, overvolle leven van een melkkoe. De meeste koeien […]
Molasse Written by , oktober 20th, 2015 Molasse is suiker die uit fruit gewonnen is. Je vindt het spul in potjes in de Middenoosterse supermarkt. Merijn Tol […]