Delen:
Uit zijn nieuwe boek De Worst Story maakt Samuel Levie, firmant en naamgever van Brandt & Levie Worstmakers, een met verse worst gevulde pompoen.
Ingrediënten
1biologische pompoen3wildzwijnworsten (ook lekker met bijna alle andere worsten)
2 stengelsbleekselderij
1wortel
1/2rode ui
1/4citroenschil rasp
2 sneetjesoud wit brood
flinke bosgesneden peterselie
olijfolie
1/2venkelknol
1/2gedroogd pepertje
Kooktijd
60 minutenAantal personen
4 personenBereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen aan de bovenkant voorzichtig open en schep het zaad eruit met een lepel.
- Snijd de bleekselderij, wortel, rode ui en venkel in kleine blokjes en doe alles in een mengkom. Ontdoe de worsten van hun vel, verkruimel het pepertje, en snijd het brood in kleine blokjes. Breng de vulling op smaak met peper, zout en geraspte citroenschil. Meng alles goed door elkaar tot een stevige massa. Vul de pompoen met dit mengsel.
- Zet de gevulde pompoen ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Test of hij gaar is door er een mesje in te steken. De pompoen moet mooi zacht zijn en de vulling moet stevig aanvoelen. Serveer de pompoen in zijn geheel met een frisse salade erbij.