Reportage

Delen:

Een van de mooiste zegels die je op een restaurant kunt plakken is de belofte van kwaliteit die aan een chef van naam en faam gekoppeld is. Dat lukt al heel goed met hamburgers (zie de Thrill Grill waar Robert Kranenborg zijn expertise aan leende) maar ook zaken van hoog niveau kunnen ervan profiteren. Zie bijvoorbeeld Restaurant Bridges, dat trots vermeldt: inspired by Ron Blaauw.

Onlangs werd een legendarisch Amsterdams adres heropend onder de vlag van een tweesterrenchef. Stefan van Sprang, chef de cuisine van restaurant Aan de Poel in Amstelveen** blies de keuken van De Kersentuin nieuw leven in. De Kersentuin was in de jaren tachtig een fameus adres met een Michelinster, waar heel Nederland naartoe kwam om te proeven en te beleven hoe het duo Joop Braakhekke en Jon Sistermans invulling gaven aan een (toen) opwindende nieuwe keukenontwikkeling: de nouvelle cuisine.

In zijn tienerjaren heeft Van Sprang daar in de keuken kunnen kijken en hij was zeer onder de indruk. Nu, vele jaren later, mag hij zelf smaak gaan geven aan diezelfde keuken. Voor de complete Aan de Poel- ervaring moeten we nog steeds naar Amstelveen, maar in de Kersentuin kan van een light versie genoten worden. Laagdrempeligheid is het sleutelwoord., alles is mogelijk. Vanaf een enkele oester naast een glas aan de bar tot een avondvullende reeks gerechten die in de keuken van Aan de Poel ontstonden. De keuken staat dan ook onder leiding van Wessel Ruijmgaart, sous chef van Aan de Poel die bij De Kersentuin als chef kok gedetacheerd is.

Gerelateerde artikelen