Kunstenaar, ontwerper, kookboekauteur (en Heel Holland Bakt-finalist) Maroeska Metz laat zien dat je nooit meer tomatensaus uit een potje of pakje hoeft te maken. Het recept staat in Maroeska’s kookboek Hoe dan? en je vindt het ook op de site van Foodtube.
Dat kookboek, waar trouwens ook vlees- en visrecepten in staan, kun je bestellen met deze link: http://Foodt.be/Hoedan en als je dat doet help je zowel Foodtube als een zelfstandige boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.
Volg Maroeska op Instagram: http://instagram.com/maroeskafood en http://instagram.com/eet.sla
Maroeska geeft ook kookcursussen in Italië, in de agriturismo Ca’palazzo. Je kunt er een eigen week organiseren of aansluiten bij een groep op verschillende data.
Voor driekwart tot 1 liter tomatensaus heb je nodig:
3 kilo tomaten
3 grote uien
10 gedroogde tomaten
olijfolie