Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een snelle eenpersoons appeltaartjes voor direct gebruik.
Je hebt nodig voor 6 stuks:
6 blaadjes (roomboter) bladerdeeg uit de diepvries
90 gram amandelspijs
40 gram gesmolten roomboter,
een paar druppels water
3 Jonagold appels
100 gram kaneelsuiker
Ontdooi het bladerdeeg en rol elk velletje uit uit tot 15 cm vierkant. Steek er
cirkels uit van 15 cm .
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Prik ze veelvuldig in met een vork. Laat de plakjes
minstens 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Bak het bladerdeeg 25 minuten, tot het goudgeel is.
Haal het uit de oven en laat afkoelen.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 230 °C of zet de grill aan
Meng amandelspijs en roomboter tot een smeerbaar mengsel en smeer het
bladerdeeg ermee in.
Schil de appels, haal het klokhuis eruit met
een appelboor. Halveer de appels en snijd ze in
zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes rondom
als een waaier op het bladerdeeg. Strooi de
kaneelsuiker over de taartjes.
Bak de taartjes in 5 minuten af in de oven, hou het proces nauwlettend in de gaten, zeker onder de grill
Het recept komt uit De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten is eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf GESIGNEERD exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.