Gerechten

Delen:

Uit zijn boek ‘De Banketbakker’ maakt Cees Holtkamp een klassieke chipolatapudding. Hij wordt daarbij geholpen door zijn kleindochter Stella.

Na tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube, terwijl het jou niets extra kost.

Ingrediënten

1ei
4 eidooiers
50 gramsuiker
10 gramgelatine
80 gramwater
15 gramrum
25 grammarasquin
500 gramslagroom, gezoet
350 gramvers fruit
40 grambitterkoekjes, in stukjes gehakt
vers fruitter garnering

Kooktijd

30 minuten

Aantal personen

10 personen

Bereiding

Klop het ei, de eidooiers en 50 gram suiker au bain-marie op. Week de gelatine in het water. Verwarm het daarna op laag vuur tot de gelatine is opgelost, en spatel dit door het eimengsel. Spatel dan de rum en de marasquin erdoor. Klop de slagroom. Spatel dit ook door het afgekoelde eimengsel. Spatel ten slotte het fruit en de bitterkoekjes door het mengsel en schep het geheel in een natgemaakte puddingvorm. Laat de pudding 1 dag rusten in de koelkast, om de smaken goed op elkaar te laten inwerken.
Stort de pudding door de vorm even in heet water te houden, er dan een omgekeerde platte schotel op te leggen en ze samen om te draaien. Verwijder daarna de vorm. Versier de pudding met het verse fruit. Lekker met opgeklopte slagroom en marasquinsaus.

TIP van Cees Holtkamp: Gelatine en ananas en/of kiwi gaan niet samen. De gelatine zal niet opstijven.

Gerelateerde artikelen