Mari Maris, auteur van de Groentebijbel en andere boeken waarin groenten de hoofdrol vervullen, maakt spinazie uit de oven. Het resultaat laat zich taartsgewijs snijden, zodat je het leuk op het bord kunt leggen. Dit is het recept uit de Groentebijbel
Spinazie uit de oven
800 g spinazie (diepvries kán, gebruik dan de los-gevroren-blaadjes-versie), heel fijn
gesneden
3 el crème fraîche
75 g verkruimelde Roquefort of geitenkaas, naar smaak
2 à 3 tenen knoflook, fijngehakt
2 à 3 eieren
Doe de spinazie in een kom. Meng er de crème fraîche, kaas, knoflook en net zoveel
(of eigenlijk weinig) ei doorheen tot de massa nét smeuïg wordt. Maak op smaak met
peper & zout.
Bekleed een vierkante ovenschaal kreukvrij met bakpapier en spreid de massa erin uit
tot een gelijkmatige laag van 3 centimeter hoog. Leg er een ingevet velletje bakpapier
overheen (en leg daar als u de fan van de oven gebruikt iets lichts overheen, zoals
een licht rekje of lepels aan weerszijden).
Zet in een oven van 160 °C, en controleer na circa 18 minuten of het mengsel
gestold is. Laat indien nodig nog even garen zonder het afdekpapier. Stort op een
snijplank en snijd er punten of blokjes van.