Onze sterren

Delen:

Petra Possel duikt in haar kookboekenkast en vist twee Spaanse kookboeken op. Het zijn staaltjes van verouderd design en fotografie, maar de recepten staan nog recht overeind.

The Best Of Spanish Cooking is zo’n klassieker. Het is niet alleen een kookboek, er staan ook adressen van rustieke Spaanse restaurants (in Spanje) in. Het kookboek met de zelfverklarende titel Tapas (tweedehands) herinnert Petra aan een tapasbar die zij en haar man ooit bestierden in Zuid Holland. Uit dat boek komt het recept van een aardappelsalade met kappers en dille:

Ingrediënten

3middelgrote aardappelen (ongeveer 700 gram) bij voorkeur roodschillig en vastkokend
1/2 kopolijfolie
2 eetlepelsvers citroensap
2 eetlepelssinaasappelsap
2 eetlepelsgehakte ui
2 eetlepelsgehakte peterselie
1 eetlepelgehakte verse dille
4 theelepelskleine kappers
naar smaakzout en vers gemalen peper
garneringverse dille

Kooktijd

30 minuten

Aantal personen

6 personen

Bereiding

Kook de aardappelen met schil in zout water tot ze zacht zijn. Maak de dressing terwijl de aardappelen op staan. Vermeng in een klein schaaltje olie, citroensap, sinaasappelsap, ui, peterselie, dille, kappers, zout en peper. Laat dit mengsel op kamertemperatuur staan.

Giet de aardappelen af, laat ze even afkoelen. schil ze en snijd ze dan in plakjes van ongeveer 3 millimeter dik. Leg ze in lagen op een schaal, giet over iedere laag een beetje van de dressing en bestrooi die met zout.

Laat het geheel een paar uur op kamertemperatuur intrekken, waarbij u de salade af en toe voorzichtig omschept met een metalen spatel. Opdienen op kamertemperatuur, versierd met een takje dille. (Kan van tevoren gemaakt worden)

 

Gerelateerde artikelen