Gerechten

Delen:

Ingrediënten

250 grampâte sucré deeg
50 gramroomboter
50 gramkaneelsuiker
4Jonagold appels

Kooktijd

36 minuten

Aantal personen

4 personen

Gebakgrootmeester Cees Holtkamp leidt u stap voor stap door het ontstaan van een Tarte Tatin, het recept komt uit zijn boek De Banketbakker.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 220 graden celsius
  • Schil de appels, snij ze in vieren en haal het klokhuis eruit
  • Smelt de boter en giet die in een taartvorm van 25 cm doorsnee
  • Strooi de kaneelsuiker over de boter
  • Leg de partjes appel met de bolle kant in de taartvorm
  • Rol het pâte sucré deeg uit en bedek de taart ermee, stop het deeg bij de randen goed in als bij het opmaken van een bed (de plak deeg moet dus zeker 28 cm in diameter zijn)
  • Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is
  • Laat de taart 3 minuten staan
  • Leg dan een bord op de taart, keer de taartvorm en het bord samen snel om en verwijder de vorm
  • Serveer met crème fraîche, ijs of warme of koude vanillesaus
print
Gerelateerde artikelen