Gerechten

Delen:

Jamie Oliver verklapte ooit dat sticky toffee pudding in zijn top drie van favoriete eetbare jeugdherinneringen staat. Het is een sponzig, mierzoet gerecht dat ook nog eens met room of roomijs gegeten wordt en daardoor automatisch in de categorie guilty pleasures valt. Lady chef  Jean Beddington maakt het recept in de keuken van haar restaurant, waar ze onder het motto ‘vies èn lekker’ haar versie van steamed sticky toffee pudding maakte. Je hebt er geen oven voor nodig. In de video maakt ze timbaaltjes, maar met het formaat kan gevarieerd worden.

Ingrediënten

100 gramboter
150 gramdonkerbruine basterdsuiker
2 eetlepelsslagroom
6eieren
150 gramfijne tafelsuiker
snufjezout
rasp van1 citroen
150 gramzelfrijzend bakmeel

Kooktijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Bereiding

Voor de toffeesaus:
Smelt de boter, suiker en room samen in een pan en breng aan de kook. Laat doorkoken tot een dikke saus.

Voor de pudding:
Klop de eieren met de suiker en het snufje zout tot een dikke room. Voeg de citroenrasp toe en vouw dan voorzichtig de bloem erdoor. Beboter zes individuele of 1 grote puddingvorm en giet de toffeesaus erin. Giet het beslag in de vormpjes tot ze driekwart vol zijn. Maak een dekseltje van aluminiumfolie. Zet de vorm(pjes) in een stoompan, stoom kleine vormpjes 20 minuten en grote 40 minuten.
Haal de pudding uit de stoompan, verwijder de folie en keer om op een bord. Serveer met lobbig geklopte slagroom of vanille-roomijs.

Gerelateerde artikelen