Rotisserie Rijsel is het succesvolste Amsterdamse restaurant van de afgelopen vijf jaar. De ingrediënten voor dat succes zijn: simpel voedsel van hoge kwaliteit in combinatie met uitstekende en toch betaalbare wijn. Dit alles in een hyperinformeel kader, maar dan met zeer attente bediening en hartelijke ontvangst.
Na vijf jaar slaat Rijsel haar vleugels uit met een tweede zaak: De Scheepskameel. Het idee voor dit restaurant werd opgedaan door Pieter Smits en Bob Kaasenbrood tijdens een Duitse ontdekkingsreis. De Scheepskameel is dan ook op contemporaine Duitse leest geschoeid. Er worden uitsluitend Duitse kwaliteitswijnen geschonken en de keuken spiegelt zich aan de moderne Duitse keuken. Medefirmant Bob Kaasenbrood legt uit wat er gaat gebeuren. De Scheepskameel is gevestigd op het voormalige Marine terrein tussen het Scheepvaartmuseum en het spoor. Gezien de aanhoudende reserveringsstroom voor Rijsel, lijkt de oude marineslogan voor de nieuwe zaak van toepassing: zorg dat je d’r bijkomt.
Reportage
Delen: