Gerechten

Delen:

Op de kaart van bistro Madeleine in Utrecht is er sprake van een tomatenfestival. Dus maakt chef de cuisine Rik de Jonge een gerecht met tomaten, rauwe tonijn, kersen en sjalotten. Eerder maakte Rik een heerlijke salade met little gem, paprikamayonaise en ansjovis.

Ingrediënten:

voor 4 personen:

olijfolie
sherryazijn
fleur de sel
grove peper
4 gele of andere rijpe, smakelijke tomaten, in grove stukken
12 plakjes rauwe tonijn
soja en olijfolie
limoenrasp
8 kersen, ontpit en gehalveerd
wat witte amandelen, even in de oven geroosterd

voor de garnering:
2 sjalotjes, heel dun gesneden
dragon of zeekraal

 

Bereiding: doe een royale scheut olijfolie en een scheut sherryazijn in een schaal met zout en peper. Doe er de tomaten bij en mix alles goed door elkaar.
Giet soja en olijfolie over de tonijn en rasp er wat citroenschil over.
Leg de tomaten met het sap op een bord, en daarop de kersen en amandelen. Vervolgens de tonijn. Garneer met de sjalotjes en zeekraal of dragon.

 

Gerelateerde artikelen