Betty Koster

Frau Antje had de naam, maar als er tegenwoordig een vrouw voor kaas staat in Nederland is dat Betty Koster. […]

René Ameling

Vraag aan René Ameling hoe hij zich het liefste geafficheerd ziet en het antwoord zal ‘keukenmeester’ zijn. Want er lopen […]

Petra Possel

Lekkerbek. Radiomaker. Schrijver van het boek De Troost van Eten. Restaurantrecensent van de Amsterdamse editie van NRC Handelsblad. Daarnaast ook […]

Gertjan Kiers

‘Slager word je niet, slager ben je’, is zijn motto. Maak kennis met Gertjan Kiers, tevens bekend onder zijn ‘artiestennaam’, […]

Yvette van Boven

Yvette van Boven heeft veel in huis. En dat is niet louter een goed geoutilleerde keuken. Behalve kok, foodstylist, kookboekenmaker […]

Cees Holtkamp

Kleine winkel, grote naam. Cees Holtkamp is een patissier pur sang. Eentje die meer is dan louter koekenbakker, die tradities […]

Advocaat maken

BENODIGDHEDEN bain marie INGREDIENTEN 1/2 vanillestokjes 100 g eidooiers (4 à 5 stuks) 100 g fijne kristalsuiker 1 g zout […]

Mari Maris maakt onweerstaanbare spruitjes

Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt uit dat boek onweerstaanbare spruitjes in een mosterdsaus. Dit is het recept: Spruitjes […]

Oesterputten en ander oesterweetjes

Het leven van een oesterkweker gaat niet over rozen. In de wilde wateren van de Oosterschelde zijn gemene oesterboorders actief […]

Confit de canard zelf maken

Confit de canard is een gerecht van eend dat je in twee dagen maakt en dan serveert of in een […]

De ribeye sandwich van Leauf

Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]

Met de pont naar Europa

De rafelranden van Amsterdam strekken zich al uit tot Zaandam. Het terrein van de voormalige wapen- en minutiefabriek Hembrug, vernoemd […]

De wangen van de slager

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]