Betty Koster Written by eheroes, maart 25th, 2015 Frau Antje had de naam, maar als er tegenwoordig een vrouw voor kaas staat in Nederland is dat Betty Koster. […]
René Ameling Written by eheroes, maart 25th, 2015 Vraag aan René Ameling hoe hij zich het liefste geafficheerd ziet en het antwoord zal ‘keukenmeester’ zijn. Want er lopen […]
Petra Possel Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Lekkerbek. Radiomaker. Schrijver van het boek De Troost van Eten. Restaurantrecensent van de Amsterdamse editie van NRC Handelsblad. Daarnaast ook […]
Gertjan Kiers Written by eheroes, maart 23rd, 2015 ‘Slager word je niet, slager ben je’, is zijn motto. Maak kennis met Gertjan Kiers, tevens bekend onder zijn ‘artiestennaam’, […]
Yvette van Boven Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Yvette van Boven heeft veel in huis. En dat is niet louter een goed geoutilleerde keuken. Behalve kok, foodstylist, kookboekenmaker […]
Cees Holtkamp Written by eheroes, maart 1st, 2015 Kleine winkel, grote naam. Cees Holtkamp is een patissier pur sang. Eentje die meer is dan louter koekenbakker, die tradities […]
Advocaat maken Written by , april 10th, 2017 BENODIGDHEDEN bain marie INGREDIENTEN 1/2 vanillestokjes 100 g eidooiers (4 à 5 stuks) 100 g fijne kristalsuiker 1 g zout […]
Mari Maris maakt onweerstaanbare spruitjes Written by Ronald Hoeben, februari 21st, 2020 Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt uit dat boek onweerstaanbare spruitjes in een mosterdsaus. Dit is het recept: Spruitjes […]
Oesterputten en ander oesterweetjes Written by , juli 6th, 2016 Het leven van een oesterkweker gaat niet over rozen. In de wilde wateren van de Oosterschelde zijn gemene oesterboorders actief […]
Confit de canard zelf maken Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Confit de canard is een gerecht van eend dat je in twee dagen maakt en dan serveert of in een […]
De ribeye sandwich van Leauf Written by Ronald Hoeben, maart 7th, 2025 Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]
Met de pont naar Europa Written by Ronald Hoeben, september 13th, 2019 De rafelranden van Amsterdam strekken zich al uit tot Zaandam. Het terrein van de voormalige wapen- en minutiefabriek Hembrug, vernoemd […]
De wangen van de slager Written by Ronald Hoeben, april 4th, 2015 De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]