Frau Antje had de naam, maar als er tegenwoordig een vrouw voor kaas staat in Nederland is dat Betty Koster. Vooral ook omdat haar interesse en kennis verder reikt dan louter de vaderlandse inbreng op dit vlak. Betty Koster is al sinds 1978 doende. Eerst in Haarlem waar zij in 1989 haar traiteur/kaaswinkel l’Amuse startte, om later haar activiteiten via Santpoort-Noord naar IJmuiden te verleggen. Inmiddels telt ook Amsterdam een vestiging. Overigens is de kwaliteit van haar kazen ook buiten de landsgrenzen een begrip. Koster exporteert naar de Verenigde Staten, Noorwegen en zelfs Frankrijk.
Daarbij deelt zij ook graag haar kennis. Op de vraag ‘Mag het ietsje meer zijn?’ kan zij als antwoord geven: ‘Wat dacht je van wat boeken over kaas?’ Van haar hand verschenen onder andere Passie voor kaas, Het lieve leven van de familie Kaas en 500 favoriete kazen.
Tel daarbij op de twee top tien plaatsen die zij liet noteren tijdens de Caseus Award, een blindproeverij waarbij de grootste kaasexperts voor het blok worden gezet en dan begrijpt een ieder dat we ook graag plek voor haar maken op Foodtube.

lamuse.nl/
twitter.com/kaasvanlamuse
facebook.com/fromagerielamuse?fref=ts