Eten

Delen:

Uit zijn boek De Banketbakker maakt Cees Holtkamp -samen met zijn kleindochter Stella- zowel madeleines als financiertjes.

RECEPT
90 gram amandelpoeder
60 gram fijne tafelsuiker
15 gram vanillesuiker
30 gram bloem
3 eiwitten, daarbij
45 gram suiker
mespunt zout
75 gram gesmolten roomboter

-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Meng het amandelpoeder met 60 gram fijne suiker, de vanillesuiker en de bloem.
-Klop de eiwitten stijf, voeg dan de 45 gram suiker met het zout toe en blijf kloppen tot de suikerkristallen verdwenen zijn.
-Spatel er voorzichtig het amandelmengsel (de broyage) doorheen en tot slot de gesmolten boter.
-Spuit het beslag in de beboterde madeleinevorm en bak de madeleines tien minuten in de voorverwarmde oven.

Gerelateerde artikelen