Onze sterren

Delen:

Na een Griekse vakantie herontdekt Petra Possel de Griekse keuken, die ten onrechte eenvoud en eentonigheid wordt aangewreven. In het boek dat ze al ruim een decennium in haar kookboekenkast koestert staan maar liefst 400 recepten!

Waaronder dit van gegrilde zwaarvissteaks met rabarbersaus voor 4 personen:

Recept

  • 400 gram rabarber
  • 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2dl witte wijn
  • 2 theelepels honing
  • zout, versgemalen peper
  • 4 zwaardvissteaks (ca. 800 gram)
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Snijd de rabarber in stukjes van 1 centimeter en breng ze in een laagje water aan de kook.

Kook ze een minuut of tien zachtjes door. Roerbak de tomaten op hoog vuur een paar minuten in een eetlepel olie. Voeg wijn en honing toe, nog een eetlepel olie en wat zout en peper. Roer de rabarber erdoor en kook zachtjes tot een vrij dikke saus.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de vis met  een eetlepel olie en bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Schuif de vis ongeveer tien centimeter onder de grill en rooster de steaks in circa 8 minuten lichtbruin.

Keer ze halverwege. Roer het citroensap doo de saus en verdeel de vis met een paar eetlepels saus over de borden. Geef de rest van de saus erbij en serveer meteen.

print
Gerelateerde artikelen