De poffertjespan van Dirk van Meetelen weegt een paar honderd kilo, niettemin wordt het gevaarte van kermis naar kermis gezeuld om er het middelpunt te zijn van Van Meetelens Poffertjessalon. In de video geeft Van Meetelen uitleg over zijn métier en de terminologie van het poffertjesambacht, waarvan veel handelingen al een ‘vak op zich’ blijken te zijn.
Voor de thuiskoks, een recept volgens Cees Holtkamp:
Ingrediënten
125 grambloem75 gramgesmolten boter
1ei
een snufjezout
200 millilitermelk
15 gramgist
voor hetserveren:
veelpoedersuiker
veelboter
Kooktijd
15 minutenDe poffertjespan van Dirk van Meetelen weegt een paar honderd kilo, niettemin wordt het gevaarte van kermis naar kermis gezeuld om er het middelpunt te zijn van Van Meetelens Poffertjessalon. In de video geeft Van Meetelen uitleg over zijn métier en de terminologie van het poffertjesambacht, waarvan veel handelingen al een ‘vak op zich’ blijken te zijn.
Voor de thuiskoks, een recept volgens Cees Holtkamp:
Ingrediënten
125 gram bloem
75 gram gesmolten boter
1 ei
een snufje zout
200 milliliter melk
15 gramgistvoor het serveren:
veel poedersuiker
veelboter
Kooktijd
15 minuten
Bereiding
Meng bloem, boter, zout, ei en 175 ml van de melk tot een glad beslag. Verwarm de overige melk tot lauw, los de gist er in op en giet het mengsel bij het beslag. Roer goed door en laat een uur rusten.
Verhit de pan, kwast flink wat boter in de kuiltjes alvorens ze tot de helft te vullen met beslag. Bak ze, draai om met een vork en laat de andere kant bruin worden. Serveer met ruim boter en poedersuiker.