Een duif pareren

Vooral gevogelte vereist, zeker naarmate het kleiner wordt, vakmanschap om het met het mes tegemoet te treden. Dan gaat het […]

Een brood maken in een uur en drie kwartier

Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz is voortdurend op zoek naar foolproof recepten voor alledaagse dingen. Zo heeft ze onder het motto ‘iedereen […]

Een bijzonder Franse bramentaart

In haar kookstudio in Saint-Jorioz in de Haute Savoie maakt Christine Rassat een bramentaart. Die is vooral zo verschrikkelijk lekker […]

Een (lekkere) cocktail tegen scheurbuik

Culinair historica Charlotte Kleyn schreef het boek TREK, waarin ze beschrijft wat men door de eeuwen heen zoal op reis […]

Edwin Vinke** kook veganistisch bij Steinbeisser

In het Amsterdamse Lloyd Hotel worden door Steinbeisser Experimental Gastronomy met enige regelmaat bijzondere diners georganiseerd. Deze keer was tweesterrenchef […]

Edwin Vinke in zijn Zilte Hof

Koks met een bescheiden kruidentuintje zijn van alle tijden, maar steeds meer keukenmeesters ontpoppen zich met overgave als parttime keuterboer. […]

Edwin Florès en het paddenstoelenboek

Bereiding Klop de eieren en voeg alle ingrediënten behalve de boter en de morieljes toe. Bak de morieljes in de […]