Echte Franse uiensoep

Van Mari Maris wordt wel beweerd dat ze de Nederlandse Ottolenghi personifieert. Nou vooruit, in een jurk dan. Mari werkt […]

Eau de vie uit de Betuwe

In Varik (Betuwe) stoken Bas Lubberhuizen en Henk Raaff eau de vie van het plaatselijke fruit. Een Foodtube reportage

Easy melanzane

Mari Maris, auteur van De Groentebijbel, maakt malanzane alla parmigiana, maar ze besteed minder tijd aan de voorbereiding dan men […]

Easy Apfelstrudel

Wallz Bossman maakt Apfelstrudel met pijnboompitten en Marlene appels uit Südtirol. Doordat hij met kant en klaar filodeeg werkt ias de […]

Dutch Baby

Wie in Amerika wentelteefjes zoekt, vindt ze op de menukaart als French Toast. Dikke witte boterhammen, verzadigd met een beslag […]

Duitse biefstuk

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina, ontrukt een klassiek slagersproduct aan de vergetelheid: de Duitse biefstuk. Frans snijdt ‘m vers […]

Dry aged ribeye uitsnijden

In de rijpkast van slagerij Chateaubriand in Heemstede hangt enkel rundvlees van het Black Angus rund van de Orkney eilanden. […]