Belly on the Bone

Je ziet ze nog niet in de slagersvitrine, maar volgens Gertjan Kiers is dat een kwestie van tijd: belly on […]

Het Luilekkerland van Charlotte & Onno Kleyn

Samen met haar vader Onno schreef historica Charlotte Kleyn de geschiedenis van de Nederlandse keuken. Ter introductie kookten vader & […]

Alles over vanillestokjes

Kunstenaar/ontwerper Maroeska Metz heeft Leoncien de Geus op bezoek. Leonciens importeert de vanille die haar familie verbouwt op Madagascar. Zij […]

Frikandel van langoustines

Als een haute cuisine restaurant en een fastfoodbedrijf de handen ineenslaan kunnen er bijzondere dingen gebeuren. Ter gelegenheid van de […]

Koninginnesoep

In de keuken van Marfo (Lelystad) maakt Pascal Jalhaij koninginnesoep, een recept uit zijn boek ‘Pascal Jalhaij proeft’

Rendang Padang

Bereiding Breng de kokos aan de kook en laat wat inkoken voeg de gestampte kruiden toe en daarna het rauwe […]

Koolrabi carpaccio & chipotle-mayo

In haar boek Eva’s Keukenkast wijst Eva Posthuma de Boer de weg naar simpele gerechten met minder vlees en vis. […]