Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.
Timo de Beurs, telg uit een slagersdysnastie en voorheen chef de cuisine in restaurant Slagerij de Beurs, maakte in het succesvolle Café Wu de overstap naar de Chinese keuken. Daar maakt hij een krachtige wontonsoep van garnaal, sliptong en varkensvlees.
Buffet van Odette is al 27 jaar een vaste waarde in Amsterdam en sinds het begin staat er een omelet met truffelkaas op de kaart. Lisa Rigterink, Odette’s dochter die samen met haar moeder de zaak runt, maakt de omelet ook al jaren. Voor Foodtube laat ze zien hoe dat gaat.
Kunstenaar/ontwerper/kookboekauteur Maroeska Metz is voortdurend op zoek naar foolproof recepten voor alledaagse dingen. Zo heeft ze onder het motto ‘iedereen kan het’ het maakproces van een brood teruggebracht tot een uur en drie kwartier. Doe uw voordeel.
TURBO BROOD
Binnen 100 minuten een brood bakken…
Samen met zijn kleindochter Stella maakt banketbakker Cees Holtkamp een vanillesoufflé. Doorgaans zijn soufflé’s hartig, maar deze is dus zoet. Cees is blij verrast met het resultaat en de smaak laat evenmin te wensen over…
Timo de Beurs, voorheen chef de cuisine van restaurant Slagerij de Beurs, hield zich als telg uit een slagersgeslacht voornamelijk bezig met vlees. Hij is ook specialist op het gebied van gerechten in korstdeeg zoals Engelse pies, saucijzenbroodjes en de veelbesproken frikandellington.
Inmiddels is Timo chefkok van de Chinese bistro Café Wu en bekwaamt hij zich bijgevolg in de Chinese keuken. In deze video laat hij zien hoe hij met siimpele stoomtechniek van een moot zeeduivel een elegant gerecht voor twee personen maakt .
Eke Mariën maakt zeekraal sushi